Inför besöket

För balklänning eller festklänning behövs ingen tidsbokning - det går bra att komma förbi under våra öppettider. Önskar du prova brudklänning rekommenderar vi att boka en tid, även om det finns möjlighet att komma på drop in (- läs info om Drop in, innan besöket).
Här följer mer information som kan vara bra att veta inför ert besök och längst ned lite information för er som önskar komma på Drop in. 

Att finna sin brudklänning

1) Hur lång tid innan ska man köpa brudklänning?

Det är alltid bra att beställa sin klänning i god tid före bröllopet. De flesta beställer sin klänning cirka 1 år före bröllopet.

Vi rekommenderar att beställa sin brudklänning minst 6 månader innan bröllopet - om man vill kunna välja bland ALLA klänningar i butiken.  

Har du mindre tid kvar till ditt bröllop?
Du kan vara lugn, vi är en av få bröllopsbutiker med ett mycket stort utbud av klänningar som kan köpas med på dagen, så du kommer ändå ha mycket att välja på. 
Det finns även ett antal leverantörer där vi kan beställa klänningar för leverans omgående. Några leverantörer har även möjlighet att lägga en rush-order mot avgift, vilket innebär att vi kan få klänningarna tidigare än normal leveranstid.
Har du minst 6 månader kvar till bröllopet har vi möjlighet att beställa från hela sortimentet.

1 b)  När ska man prova bröllopsklänning?

Boka en tid först när du känner dig redo att köpa en brudklänning. Många bokar tid "bara för att känna efter vad man passar i". Väldigt ofta finner dessa brudar sina klänningar under besöket och hamnar i en svår sits eftersom de egentligen inte känner sig redo för att köpa en klänning - men vågar heller inte chansa på att klänningen kan försvinna ur sortimentet.

3) Ska jag ta med smakråd till provningen?

Vid provningen är det helt ok att ha med sig smakråd som kan hjälpa dig med ditt beslut men kom ihåg att lyssna på dig själv. Det är du som ska känna att du är den vackraste bruden och trivas i din klänning.
Alla har olika smak och tycke och det är inte alltid andras åsikter överensstämmer med hur du själv känner.
Ett tips är att inte ha med alltför många smakråd, när det blir många starka åsikter brukar valet av brudklänning bli svårt. Välj dina smakråd med omsorg och ta med dig de personer som respekterar att det är dina önskemål som styr valet av drömklänning. 

5) Beställning av brudklänning

Vi har ett mycket stort utbud och oftast brukar våra brudar finna sin klänning vid första besöket.
Vid beställningen tar vi  dina mått och beställer klänningen i  den storlek bruden önskar. Vi brukar rekommendera storleken som är närmast brudens mått men ibland väljer bruden att beställa en annan storlek än den närmaste på grund av egna tankar om tex viktändring. 
Vid beställningen betalas en handpenning, vi har även möjlighet att lägga upp en delbetalning utan extra kostnader vid önskemål.

5b) Hur lång är leveranstiden för brudklänning?

Efter lagd beställning tar det allt från några veckor upp till ca ett halvår innan klänningen levereras till butiken. Leveranstiderna varierar beroende av vilken leverantör som tillverkar klänningen. 
Vid köp av outletklänning i butiken får du med den samma dag, om du vill.

När klänningen har levererats till oss packas den ihop med eventuella tillbehör och så fort allt är på plats hör vi av oss till bruden. 
Vi bokar då in en tid för hämtning när vi provar klänningen igen eller skickar klänningen vidare till bruden. Många som åkt långt för att besöka oss brukar ofta beställa frakt av klänningen hem till sig. 

5c) Betalning av brudklänningen

Vid beställning betalar man en handpenning. Hos oss har man även möjlighet att delbetala - utan extra kostnad. Om du önskar delbetala kan det vara bra att vara ute i god tid, beställningen blir klar först när delbetalningarna nått handpenningen. Därefter är vårt enda önskemål att klänningen ska vara fullbetald när den lämnar butiken. I övrigt lägger du upp delbetalningen som det passar dig. 

2) Bestäm din budget innan du börjar prova

För att boka tid för provning av brudklänning kan ni ringa eller maila oss. 

Vi vill gärna veta när ni ska gifta er, om du har några tankar om modell av klänning  samt din storlek (på ett ungefär) och om ni har någon budget ni önskar att vi tar hänsyn till. 

Budgeten är en fråga som är viktigt att svara ärligt på. Det är aldrig bra att prova en klänning långt över den tänkta budgeten. Det skiljer ganska mycket vad gäller material och uppbyggnad på en brudklänning för t.ex. 15 000:- mot en klänning för under 5000 kr. 
Förälskar du dig i en klänning över din budget och inte har  möjlighet att gå upp i pris kommer vi att få en ledsen brud och det blir svårt att glädja sig över någon annan klänning . Så bestäm din budget innan du börjar prova brudklänningar.


2b) Hur mycket kostar en brudklänning?

Pris på en brudklänning varierar mycket. Enklare brudklänningar startar omkring 6500 kr och våra mest exklusiva klänningar har priser upptill ca 55 000 kr. 
Har man en budget omkring 8000 -20 000 kr har man väldigt mycket att välja på. Men vi har brudklänningar till priser både under och över detta. Allt beror på vilken kvalitet och material man önskar.  

4) Provning av brudklänning

Hos oss bokar vi 1,5 timme på lördagar och 2 timmar på vardagar och nästan alltid finner den blivande bruden sin klänning innanför den bokade tiden. Under vardagar har vi ibland möjlighet att använda mer tid OM det skulle behövas och det är också ofta lugnare i butiken, så kan du komma en vardag rekommenderar vi det. 

Våra brudrum är stora och luftiga,. Utanför provrummet finns en soffa till smakråden, ett podium samt spegel till bruden. Brudrummen står något avskilda för att bruden och hennes sällskap ska få en egen yta att vara på. 

4b) Vilka underkläder ska jag välja till provningen av brudklänning?

Vid provningen är det bra att tänka på att välja underkläder som du känner dig bekväm i. En axelbandslös bh och hudfärgade underkläder kan vara bra att ha men absolut inget måste. Många brudar trivs bättre utan bh under sin brudklänning.  Du behöver inte köpa några nya underkläder inför provningen, vänta med det inköpet till du vet vilket brudklänning du ska ha. 

4c) Vilken brudklänning passar mig?

Vid tidsbokad provning har du alltid en konsult med dig under provningen som hjälper dig att finna fram till rätt modell. Ofta har bruden en tanke om vilken typ av brudklänning hon önskar, men det är inte alltid det blir just en sådan klänning hon fastnar för. Vårt jobb är att finna fram vad bruden egentligen önskar. Genom att vara lyhörda och komma med frågor brukar vi kunna leta fram just din drömklänning. 

Det är mycket som ska stämma utöver rätt modell. Budget, leveranstid, färgval, materialval och andra möjligheter påverkar.
Det finns mängder av tabeller att kika på som säger vilken klänning som passar vilken figur, vilken halsringning du som är bredaxlad ska ha osv. Vår erfarenhet är att de kan vara en vägledning, men absolut inget facit. Vi har alla områden på vår kropp vi vill dölja eller framhäva och vad du trivs i påverkar också vad som är den vackraste modellen för dig. Det är viktigt att du känner dig vacker men samtidigt bekväm med vad du bär. 

Vi brukar starta besöket med att prata om vad du söker och därefter ta en gemensam rundtur i butiken för att välja ut ett antal klänningar som känns intressanta.  Vi försöker alltid hålla oss till den budget du har uppgivit till oss men du väljer självklart själv vilka brudklänningar du vill prova. Dock rekommenderar vi inte att prova bröllopsklänningar som är dyrare än du tänkt - risken finns att du fastnar för en klänning och som gör att inget annat känns bra och då hamnar bruden ofta i en tråkig situation. Det känns sällan bra att behöva nöja sig med något annat än drömklänningen. 

4d) Hur många brudklänningar ska jag prova?

Erfarenhetsmässigt råder vi dig också till att inte prova alltför många klänningar. Ofta har man såklart lust att prova alla klänningar i hela butiken, vilket vi absolut förstår ;) Men vi märker ofta att de brudar som provat mängder av klänningar brukar få väldigt svårt att hitta rätt. Det blir för många intryck och tillslut vet man inte alls vad man vill ha och vilken klänning som egentligen känns bäst.  

6) Sömnadsjusteringar av brudklänning

Något som är viktigt är att vara införstådd med är att det nästintill alltid behöver göras sömnadsjusteringar av klänningarna för att de ska sitta perfekt på just din kropp. 

Det vanligaste är att man behöver justera längden på klänningen, justera vid byst och korta axelband. Har man beställt klänningen ganska nära inpå bröllopsdagen är det bra att ha bokat en sömmerska redan vid beställningen av klänningen så att ni har en bokad tid för sömnad när klänningen levereras.

Vi har ingen anställd sömmerska i butiken men vi har en kontaktlista med ett flertal sömmerskor som kontaktat oss och som vi bara hört positiva rekommendationer för.  De flesta av våra kunder åker långt för att besöka vår butik och det brukar vara smidigast att välja en sömmerska lite närmare där man bor.    

Det kan vara bra att boka ett datum  med sömmerskan några veckor innan bröllopet (men var gärna ute i god tid med att boka datumet). Vi har stor erfarenhet av att det ibland kan hända en del med kroppen före ett bröllop med tanke på all stress och nervositet som ofta uppstår. 

När du är hos sömmerskan är det viktigt att du har med dig de skor du ska ha på bröllopsdagen, om du ska ha någon underkjol samt de underkläder du tänkt använda. Då kommer sömmerskan anpassa klänningen efter tillbehören så att allt sitter perfekt på er stora dag. 

7) Tips inför bröllopsdagen

  • Det kan vara bra att ha med ett litet sykitt om en knapp skulle lossna eller något annat hända. 
  • Vi kan också tipsa om att ha med ett bra och skonsamt fläckborttagningsmedel. 
  • Handsteamer för att ånga ut skrynklor från bilåkande eller att klänningen varit i sin garderob.
  • Efter bröllopsdagen kan det vara bra att lämna in klänningen på kemtvätt. Det är bra att ta bort eventuella fläckar och smuts så snart som möjligt. 
Har ni möjlighet blir vi otroligt glada och tacksamma för ett kort från er stora dag.  Det är så roligt att få se!

Lycka till!Drop in? - läs detta

- Vid drop in för provning av brudklänning, är inte hela sortimentet tillgängligt för provning. Önskar du prova från hela vårt beställningssortiment samt ha en konsult behjälplig under hela provningen gäller tidsbokning.

 Sortimentet som finns tillgängligt för provning vid drop-in är vår festavdelning, outletavdelning (fest+ brud).

- Ta med en vän som kan hjälpa dig av/på med klänningarna du vill prova. Klänningarna är ömtåliga och det är tex lätt att tyger fastnar i dragkedjan, därför är det väldigt bra att ha med en vän som kan hjälpa till om inte det finns någon ledig konsult.

- Vid drop-in kan vi inte garantera samma höga servicenivå som vid en tidsbokad provning (när en konsult hjälper er under hela provningen), då det inte är säkert att det finns en ledig konsult tillgänglig.

-Det kan också vara svårt att få hjälp om tex konsulten är upptagen med en tidsbokad brud.