Om Nordic Wedding

Söker ni en butik som kan ge den där "Say yes to the Dress-känslan" ska ni besöka oss! Här kan ni välja och vraka bland mängder av klänningar och verkligen prova er trötta!

Nordic Wedding Store är en av nordens största bröllopsbutiker men trots vår storlek är det fortfarande viktigt för oss med ett personligt
bemötande och självklart högsta servicenivå! Vi älskar vårt jobb och har otroligt roligt tillsammans med våra kunder!  

Vi har en avdelning med beställningsbara klänningar och en outletavdelning med både brud- och festkläder. Vårt enorma utbud gör att nästintill alla som besöker oss finner sin klänning!

Till oss kommer besökare från hela Sverige och Norge, men även andra länder. Vi samarbetar därför med olika boendealternativ på orten som har olika erbjudanden till alla våra kunder. Passa på att göra något extra av ert besök! Kanske en helg med tjejgänget, möhippa, mor och dottertid eller kärleksresa för blivande brudparet. 

Märkesoutlet

Klänningarna på outletavdelningen kan köpas på dagen och är nedsatta mellan 20-85% av ordinarie pris. Många besöker vår outletavdelning för att vi har ett stort utbud som kan köpas på dagen men också för möjligheten att fynda sin brudklänning eller balklänning.  Här kan man hitta allt från de mest exklusiva märkesklänningar till budgetalternativ. Prisindikation för outletavdelningen är: festklänning från ca 800 kr - 3500 kr, brudklänning från ca 1500 kr - ca 13 000 kr.
Utbudet på vår outletavdelning varierar från vecka till vecka och oftast finns varje klänning endast i ett exemplar.

Våra märken:
Aspera,
AbbyWaits,
Bianco Evento,
Brinkman,
By Kris,
Cosmobella,
Crystalline Bridals,

Demetrios,
Demetrios Platinum,
Destination Romance,
Dovita bridal,
Gino Cerruti,
Jessie K,

Ladybird,
Lilly,
Lq Design,
Maggie Sottero,
Miss Emily,
Nixa,
Orea Sposa,
Partyline
Phil Collins,
Pure,
Rebecca Ingram,
Romantica,
Sottero & Midgley,
Ti Adora,
TIffanys,
Tres chic,
Victoria & Vincent

Beställningsavdelning

På vår beställningsavdelning finns möjlighet att beställa sin klänning i en annan storlek samt i olika färger. Har man tänkt beställa en klänning rekommenderar vi att man är ute i god tid. Leveranstiderna varierar allt från några veckor upp till ca ett halvår. Utöver detta ska det finnas tid för att göra justeringar hos sömmerska. Nästintill alltid behöver något på klänningarna justeras för att de ska sitta perfekt på just din kropp. Det gäller självklart både beställningsklänningar och outletklänningar - räkna alltid med att behöva göra justeringar.

De beställningsbara festklänningar kostar från ca  2000 kr och uppåt, brud från ca 3000 kr och uppåt.
De flesta av våra brudklänningar ligger under 16 000:- och vi har ett stort utbud i alla prisklasserna där under, t.e.x under 5000 kr, under 10 000:- och under 15 000:- samt ett antal klänningar upp till 45 000 kr.

Hos oss finns möjlighet att delbetala sin klänning, helt utan extra kostnader. Klänningen ska dock vara betald när den lämnar butiken. 

Plus-Size

Vi är troligen den butik i Sverige och Norge med störst utbud av plus-size klänningar! 
Vi har satsat mycket på så kallade plus-storlekar och har ett mycket stort utbud av klänningar att prova i storlek 46-62.  Utöver detta kan de flesta klänningar beställas i alla storlekar.
Alla klänningar ni ser på denna 30 meter långa vägg är av plus-storlekar.  

Provning

Vi rekommenderar tidsbokning för provning av brudklänning, detta för att det blir mycket lättare att finna sin klänning om man får hjälp av personal som känner till de olika modellerna, leveranstider och möjligheter men även för att vi önskar ge bästa möjliga service.

Högsta servicenivå är det viktigaste för oss och vi bokar in 1,5 timme per brud, under helger, på vardagar finns oftast möjlighet att använda mer tid om det skulle behövas. De flesta brukar dock finna sin klänning under 1,5 timme. 

Vi brukar börja provningen med ett litet samtal om brudens önskemål kring modell och tänkt budget. Därefter går vi runt i butiken tillsammans och plockar fram ett antal intressanta klänningar.

Våra provrum är uppbyggda som rum med egen provyta, eget podium och soffa till de som följt med. Vi rekommenderar att bruden inte har alltför många smakråd med sig då det ofta kan bli svårt att välja efter eget sinne om det finns många starka åsikter i publiken. Men självklart är detta något bruden själv avgör.

Någon ur personalen tar hand om hela provningen och hjälper er med klänningar, idéer och förslag. Väldigt ofta blir det en helt annan typ av klänning än vad bruden först hade tänkt sig.

För provning av festklänning eller balklänning behövs ingen tidsbokning, det går bra att komma när som helst under öppettiderna. 

Det finns möjlighet att komma under drop in för att prova brudklänningar på outletavdelningen samt beställningsbara brudklänningar upp till ca 7000 kr.