Beställa på nätet...


För vår del börjar nu den där perioden på året då vi får väldigt många mail och telefonsamtal från brudar och baltjejer som beställt klänningar på nätet och fått hem något de inte alls hoppades på.

Vi får ibland frågan om varför vi inte har en webbshop med våra klänningar och anledningen är att det är väldigt svårt att beställa en brudklänning/balklänning utan att ha provat den i verkligheten.
Det är bra (ett måste, tycker vi) att få prova olika modeller, jämföra material, nyanser och olika skärningar.
För även om du provar 15 st prinsessklänningar (samma modell) kommer de inte sitta likadant på din kropp och du kommer inte få samma känsla i dem alla.
Så lite som 1 cm skillnad på vart, till exempel midjan hamnar kan ge dig en helt annan upplevelse. En skarpare hjärtformning, högre eller lägre skärning, mer eller mindre vidd och så vidare. Små, små detaljer som påverkar helhetsbilden..
Mycket handlar om proportioner. Detta, samt känslan av materialet kan inte en bild förmedla även om man handlar från en seriös sida. 
 
Det finns otroligt många sajter med billiga brudklänningar som använder sig av kända märkens modellbilder och tar fram kopior. Många frestas såklart av att beställa och vissa kan nog ha tur beroende på vilka krav man har, men vi får otroligt många kunder från dessa sidor, som inte haft tur.
Vi har fått se och höra om både gula brudklänningar, plastiga material (verkligen plastpåse känsla), dålig sömnad, sneda klänningar, ingen som helst passform, genomskinliga klänningar, tyg som gått sönder vid första provningen, fel färg, fel modell, helt fel storlek, ja listan är väldigt lång...och så klart de som inte fått någon klänning alls. 

Så för vår del har vi väldigt gott av att dessa, så kallade "Kinasidor", finns om man ser till antalet kunder vi får från dem.
Men det är lika ledsamt varje gång vi behöver hjälpa en brud eller baltjej att finna en klänning som "får duga" för att tiden inte finns att beställa deras drömklänning eller för att de redan spenderat 3000 kr på en kopia som de inte får sålt och nu inte har den budget de räknat med. 

Vi kan bara rekommendera att besöka en butik för att finna sin drömklänning. Det är onödigt att chansa när det gäller en så viktig dag, dessutom får du en upplevelse du alltid kommer minnas.